Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Cum să păstrezi alimentele în frigider ca un expert?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
269

Voteaza & Distribuie

Prezentare

O bucătărie complet utilată și modernă oferă tuturor proprietarilor o încăpere practică, primitoare și întotdeauna gata pentru petrecerile alături de familie și prieteni, de meniurile sănătoase din fiecare zi și de alte activități culinare irezistibile. Bucătăria modernă are cu siguranță nevoie de electrocasnice pe măsură, iar unul dintre cele mai importante este frigiderul!

Investește într-unul dintre cele mai bune frigidere ale momentului, cu funcții moderne și potrivite pentru orice nevoie, familie și cerință, astfel încât să organizezi și să păstrezi alimentele în frigider întocmai ca un expert! Iată deci cele mai bune sfaturi pentru produse întotdeauna fresh și delicioase!

Compartimentează smart


Majoritatea frigiderelor pun la dispoziția ta o lădiță, un spațiu special conceput pentru fructe și legume, alături de câteva compartimente și rafturi pe ușa acestuia. Fiecare compartiment este destinat unor anumite tipuri de alimente, așadar:

Rafturile superioare


Pune aici alimentele și mâncărurile ce nu necesită prelucrare termică, precum sosuri, borcane de dulceață și gem, iaurturi, supe, gustări ambalate și mâncăruri semi-preparate. Tot aici poți depozita sucurile naturale, carbogazoase sau băuturile alcoolice.

Rafturile de mijloc


Mijlocul frigiderului este destinat cu precădere ouălelor, lactatelor, laptelui, iaurturilor, smântânii etc. Rafturile de mijloc găzduiesc o temperatură constantă. Dintre toate aceste alimente menționate, doar ouăle se recomandă să fie poziționate și pe ușa frigiderului, pe când lactatele nu - temperatura de la ușă fiind mai ridicată, respectiv mai cald.

Rafturile inferioare


Rafturile inferioare sunt potrivite pentru alimentele ce se alterează rapid, precum carnea, peștele, fructele de mare, alte ingrediente crude ce trebuie gătite înainte de a fi consumate. Este recomandat ca fiecare tip de carne să aibă un loc special în frigider, fără a se atinge un produs de altul. Pe rafturile inferioare mai pot fi păstrate și amestecurile pentru umpluturile de plăcinte sau alte prăjituri.

Sertarele frigiderului


Unele frigidere conțin un singur sertar, pe când altele pot avea 2-3 sertare. Aici se depozitează cu precădere legumele, fructele și leguminoasele. Dacă te bucuri de cel puțin două compartimentări separate, pune într-un sertar legumele și într-altul fructele - așadar nu se vor amesteca aromele între ele.

Ușa frigiderului


Ușa frigiderului oferă cea mai ridicată temperatură, fiind deci potrivită în special pentru diferite tipuri de lichide: apă, ceai, sucuri naturale și carbogazoase, băuturi alcoolice etc. Tot aici pot fi puse ouăle - deși se recomandă ca acestea să se afle pe raftul de mijloc și numeroasele condimente pentru mâncăruri și nu numai: muștar, maioneză, ketchup, sos de soia etc.

Folosește congelatorul

Dacă investești în produse pentru o perioadă îndelungată de timp, este foarte important să folosești congelatorul în defavoarea frigiderului deoarece alimentele vor rămâne fresh perioade îndelungate de timp. De exemplu, căpșunele în frigider rezistă între 3 și 5 zile, iar în congelator pot ține chiar și 10 luni. Perioada de valabilitate a cărnii, de altfel, se prelungește până la 12 luni în congelator, pe când în frigider poate rezista până la maxim 7 zile, iar peștele proaspăt se va putea păstra până la 6 luni în congelator. Asemeni organizării alimentelor din frigider, și în congelator este important să pui produsele în sertare separate: legumele și fructele separat de carne și semi-preparate.

Verifică temperatura din interiorul frigiderului

Un alt criteriu foarte important atunci când vrei să te bucuri de alimente proaspete și sănătoase este temperatura din interiorul frigiderului. Prea puține grade Celsius pot duce la înghețarea și, respectiv, stricarea prematură a alimentelor, pe când prea multe grade Celsius pot chiar forma microorganisme și bacterii dăunătoare alimentelor din frigider și a sănătății tale. Pentru o bună funcționare a acestuia, menține frigiderul între 3 și 5 grade Celsius pe raftul central și încearcă să nu lași ușa deschisă foarte mult timp; doar atât cât ai nevoie.

Atunci când alegi frigiderul, ține cont de numărul de persoane care-l va folosi zi de zi, de dimensiunea acestuia, de compartimentare și, bineînțeles, de funcțiile și puterea de răcire pe care le oferă. Ia în considerare sfaturile practice, organizează frigiderul așa cum îți dorești și vei reuși numaidecât să păstrezi alimentele întotdeauna fresh, asemeni unui expert!

Sursă foto:
freepik.com/free-photo/kitchen-facilities-picture-fridge-with-food-inside_22209675.htm

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro